כנימות

כנימות

כנימות הן בין גורמי הסיכון הנפוצים ביותר לצמח קנאביס אשר רוצה לפרוח.

מניעת מזיקים היא לא משימה מסובכת מדי.

למעשה, כל שנדרש לעשות הוא לבדוק את הצמחים (בקפידה, עדיף עם זכוכית מגדלת או אמצעי דומה המגדיל לפחות פי 50-60) לפחות אחת לשבוע, בכמה נקודות שונות: מעל ומתחת לעלי המניפה הגדולים, בנקודות החיבור אשר נמצאות בין הענפים לגזע, סביב הגזע וגם על גבי מצע הגידול עצמו – כל המקומות המועדפים על מזיקים שעלולים לפגוע בגידול הביתי עד כדי גרימת מוות או ריקבון לצמחים.

 

סוגי הכנימות הנפוצות ביותר בצמח הקנאביס הן:

  • כנימות העלה: מזיק נפוץ ממשפחת הפשפשאים, אשר מאופיין בחדק בעל 2-4 פרקים אשר משמש לצורך מציצת נוזלים מתוך לשד הצמח בצורה שפוגעת בו מאד. כנימות אלו שואבות נוזלים מהצמח ומביאות אותו לכדי התייבשות, גסיסה ומוות, וכמו כן הן גם מפרישות לתוכו נוזל הנקרא “טל דבש” – נוזל הגורם למשיכת חרקים אחרים שעתידים לפגוע בבריאות הצמח. מלבד העובדה שטל דבש הוא מקור מצוין להתפתחות פטריות שונות – סוג המזיק הבעייתי והמסוכן ביותר לצמח ולבני אדם שצורכים אותו – הכנימות גם עלולות להדביק את הצמח במגוון רחב של מחלות שגורמות בין היתר לייבוש שורשים, אי התפתחות של עלים ולבסוף גם למוות.
  • כנימות עש הטבק: כנימה זו נראית כמו זבוב קטן ולבן, והיא מטילה ביצים על פני השטח של מצע הגידול וכמו כן על גביהם של עלי המניפה הגדולים. כנימה זו מאוד נפוצה במיוחד בעונת הקיץ והאביב, כשהטמפרטורות עולות מעל 25 מעלות צלזיוס ומהוות לה למעשה קרקע ובית נוח לגדילה והתרבות.
  • כנימה קמחית: כנימה זו בעלת גוף עגול אשר מכוסה אבקה לבנה ומזכירה את הקצה של צמרוני אוזניים, כנימה זו פעיחה כמעט לאורך כל ימות השנה ובכל תנאי מזג האוויר ופוגעת כדרך קבע בחלקים הבוגרים של הצמח, בייחוד בעלי הכותרת ובענפים המלאים במוהל הצמחים אשר משמש לה כמזון. כנימה זו בדומה לכנימת העלה מפרישה טל דבש שעלול לגרום להתרבות ושגשוג של שלל מזיקים אחרים. בנוסף, נוכחותה גורמת לנשירה מוקדמת וחיוורון של ממש, מה שעשוי להוביל לעצירה או האטת התפתחות הצמח, וכמו כן היא עלולה לנשוא איתה מחלות ופטריות שונות.

השאר את התגובה שלך