מתכון לפנקייק קנאביס עבה, מפנק ואוורירי

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
פנקייק קנאביס

מי לא אוהב פנקייק?

פנקייק הוא הדרך הכי כיפית לפתוח את הבוקר, הוא מהווה פחמימה מושחתת ושומנית כמקור אנרגיה לתחילת סדר היום והוא תמיד יביא איתו ריח וארומה של וניל עשיר בכל הבית שתגרום לכל אשר מריח פשוט לדרוש עוד ועוד.

תהליך הכנת הפנקייק מאוד פשוט ולא דורש מיומנויות בישול מיוחדות, אך למען קבלת אפקט הקנאביס נדרשת חמאת קנאביס, את המתכון המפורט להכנת חמאת קנאביס איכותית ועשירה ניתן למצוא אצלינו, ב Canndex.

כמו כן, אפשר להפוך את כל המתכון לטבעוני במידה ותחליטו להחליף את החמאה בשמן הקנאביס אשר הונפק עבורכם על ידי הרופא המטפל.

נוסיף לציין כי מטופלים אשר מתמודדים עם בעיות סכרת, יכולים להחליף את הסוכר בממתיק מלאכותי כמו סטיביה למשל, או לחלופין לא להוסיף בכלל.

הפנקייקים עדינים בחוזקתם, במידה ורוצים לקבל פנקייקים חזקים בהרבה יותר אפשר להכין את הפנקייקים עם “חלב קנאביס” – שהוא חלב אשר בושל ביחד עם ABV וסונן על מנת שהקנבינואידים יספגו אל החלב. אך זה כלל לא חובה. כעקרון אפקט הקנאביס במתכון זה מתקבל מהחמאה או השמן אשר מוסיפים לתערובת ובהמשך מטגנים בהם את הפנקייקים.

המצרכים הנדרשים להכנת הפנקייקים:

  • כוס ושליש קמח (185 גרם)
  • 3 כפות סוכר (36 גרם) (או כפית וחצי ממתיק סטיביה)
  • 2 וחצי כפות אבקת אפייה (20 גרם)
  • חצי כף מלח (10 גרם)
  • ביצה (טרופה קלות)
  • 1 ושליש כוס חלב (320 מ”ל) (או חלב קנאביס לקבל האפקט המירבי)
  • 4 כפות של חמאת קנאביס מומסת או רכה (60 גרם) 
  • חצי כף תמצית וניל (או גרידה של 3 מקלות וניל טריים.)
  • קערה לערבוב
  • תרבד או מרית להפיכת הפנקייקים
  • מחבת נון-סטיק (טפלון)

*במידה ובוחרים להכין פנקייקים טבעוניים, אין צורך בביצים ואת חמאת הקנאביס ניתן להחליף בכמות שווה של שמן קנאביס איכותי עם עדיפות לשמן בריכוז של 10% THC לפחות, את החלב תוכלו להחליף בחלב קוקוס ולקבל תוצאה מגרה לא פחות מאשר אם תשתמשו בחלב רגיל, ויש אשר יגידו כי אפילו עדיפה וטעימה בהרבה יותר.

שלבי הכנת הפנקייקים:

1. מערבבים

בתוך קערה רחבה ועמוקה, מערבבים את המצרכים היבשים שהם הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.ויוצרים מעין בור באמצע הקערה.

2. בקערה נפרדת

טורפים ביצה קלות (אין צורך להגזים) ומערבבים עם החלב הנבחר ועם תמצית הוניל לקבל תערובת כמעט אחידה.

3. מוסיפים

את תכולת הקערה הנפרדת עם המרכיבים הרטובים שופכים אל תוך השקע בקערה המכילה את המרכיבים היבשים.

4. מערבבים

ערבבו ביחד עד שהתערובת כמעט אחידה בלבד ועודנה מכילה מעט גושים – לא הרבה יודעים זאת, אך הסוד לפנקייק מוצלח, יציב ואיכותי הוא לא לתת לגלוטן שבקמח להתפתח מכיוון שהדבר יעניק פנקייק במרקם של מסטיק. לכן, נעדיף תמיד בהכנת פנקייקים, גם ללא קשר להכנתם עם קנבינואידים, לערבב פחות מאשר לערבב יותר מדי.

5. מחממים מחבת לחום בינוני 

וממיסים בה 10 גרם חמאת קנאביס איכותית, או לחלופין שופכים 10 גרם שמן קנאביס.

אפשר לבדוק את החום הרצוי באמצעות טפטוף טיפת בלילת פנקייק על גבי החמאה או השמן ובמידה ויש צליל בעת הטפטוף נבין כי השמן חם לתחילת הטיגון.

6. כשנוצרות בועיות קטנטנות

הופכים את הפנקייקים באמצעות מרית או תרבד, מומלץ לפני ההפיכה ותוך כדי שאתם מחזיקים את הפנקייקים באוויר להוסיף עוד מעט חמאה קנאביס או שמן קנאביס על מנת לקבל צבע מוזהב כתום יפה משני הצדדים. 

במידה והמחבת איתה אתם מכינים את הפנקייקים קטנה ולא רחבה די על מנת להכין מספר פנקייקים באותו הזמן, חשוב להוסיף עוד שומן כלומר חמאה או שמן קנאביס לאחר כל הכנת פנקייק וזאת על מנת שהמחבת לא תתחמם יתר על המידה ותגרום לפנקייקים לקבל צבע וטעם שרוף מבלי שיהיה גורם סיכוך ושימון אשר יגרום לפנקייקים להתבשל במקום להשרף.

כשהפנקייקים מוכנים מעבירים אותם אל צלחת ועורמים בערימה.

הצעות הגשה מתירניות לאלו אשר יכולים להרשות לעצמם מבחינה בריאותית:

  • מריחת שכבה דקיקה של ממרח בין הפנקייקים (שוקולד, שוקולד לבן, ממרח חלווה, ממרח שוקולד קוקוס, ממרח שוקולד אגוזים, ריבת תותים, ריבת משמשים, ריבת שזיפים, ריבת אוכמניות וכל ממרח אחר אשר ניתן להעלות על הדעת כולל חמאת בוטנים וחבריו המלוחים)
  • קובייה קטנה בגודל 3 על 3 סנטימטרים של חמאת קנאביס מעל ערימה הפנקייקים.
  • אוכמניות טריות או פירות יער, תותים חתוכים או קיווי, מנגו טרי ושאר פירות העונה מבורכים ביותר ויתקבלו באהבה לצד הפנקייקים או על גביהם לקבלת ארוחת בוקר בריאה, עשירה ומתוקה, כמו כן סלט פירות יכול להיות תוספת ערכית לתפריט התזונתי עקב הכמות הגדולה של הויטמינים והמינרליים המצויים בהם.
  • פיזור עדין של אבקת סוכר מנופה במסננת או נפה ייעודית מעל הכל לקבלת האפקט המלכותי האידיאלי.
  • החברים הטובים ביותר של הפנקייק שהם סירופ מייפל ושוקולד כמובן, מתקבלים בברכה.
  • המבורגר מושחת אשר במקום לחמניות נשתמש בפנקייק קנאביס, עם חסה טרייה, עגבנייה, מלפפון חמוץ, קצת גבינת צ’דר ו250 גרם של קציצת אנטריקוט משובח טחון.

מתכון מלא ומפורט בהמשך, שווה להשאר מעודכנים ולעקוב אחר שחרור המתכונים החדשים אשר מתרחש מדי שבוע, כאן, ב Canndex.

בתאבון!

אהבתם? שתפו עוד חברים שיכולים להיעזר במידע!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
אולי תתעניינו גם ב